Febrer 2017, 3ra setmana



Una altra setmana passa i els nostres alumnes continuen treballant per millorar, ja que sense esforç no hi ha evolució.


Els majors


Els alumnes més majors continuen treballant les seues obres i superant les seues dificultats.

Un dels problemes ha sigut el fet de poder augmentar el "tempo". Per a poder superar aquesta dificultat treballem els passatges de forma lenta i pujant la velocitat de manera progressiva fins a aplegar al "tempo" establert. 


Una altra dificultat ha sigut aconseguir un lligat net. Per a solucionar-ho treballem amb la "boquilla" i també amb un tempo lent. Primer toquem el fragment tal qual està escrit, després el que fem és tornar-lo a tocar però una octava per baix i si és possible dues octaves per baix.
Quan practiquem el lligat amb la "boquilla" hem de tindre en compte que hem de seguir bufant entre nota i nota, açò fa que el lligat siga molt més clar i no es noten colps en el canvi de notes, ja que així aconseguim que l’aire no pare de fluir. També va molt bé pensar en què la nostra columna d’aire és com l’arc d’un cello que va amunt i avall sense parar.

Els nostres menuts


En les classes continuem treballant la columna d’aire amb l’ajuda del "flow ball" i jugant amb la nostra "canasta", cal dir que cada dia ho fan millor i més fàcil. Amb aquest simple joc els xiquets es diverteixen molt i aprenen a controlar la columna d’aire sense quasi donar-se comte.
Seguint amb els exercicis de respiració, aquesta setmana introduirem un exercici nou, el Dragó. Aquest exercici està tret del llibre "Breathing Gym". Aquest exercici l’executem davant de l’espill per una raó molt simple, els menuts es riuen molt vegent-se fer-lo.

Tot seguit passem a treballar un poc la "boquilla", també amb el "flow ball" sols que aquesta vegada en compte de jugar a la "canasta" fem xicotetes carreres. He de dir que en aquest exercici no importa tant quina nota facen sinó que la "boquilla" sone clara i amb un bon so.

Passem ara a l’instrument.
En aquest punt comencem amb notes llargues i utilitzant el tub de respiració per a agafar aire abans de tocar el bombardí. Aquest exercici els ajuda a agafar l’aire correctament i a produir un gran so i de qualitat.


També practicarem el picat. L’exercici que fem és molt simple, prenent com a referència l’escala de Do major, comencem amb blanques repetint la nota, per a més tard fer el mateix però amb negres.

Els xiquets continuen aprenent en classe i gaudint a casa tocant les cançons que els proporcione, açò fa que no tinguen la sensació d'estar obligats a estudiar cada dia, sinó que més aviat el que fan és divertir-se tocant, ja que ho tenen com un joc.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Calfament introducció

Ensetem Març